IN CASE - PRESS PAGE

Deze zomer ontwerpt United Cowboys de ongoing performance IN CASE

De afgelopen jaren heeft United Cowboys opzien gebaard met de performances die zij in het kader van het Concept for new Development creëerde op bijzondere locaties, goed voor veel aandacht en lovende recensies:
Burn *****, This is not a sad Song *****  en Match **** .

Zij passen in de signatuur van United Cowboys: performances die de toeschouwer meenemen en meeslepen middels een andere benadering van tijd, ruimte en presentatie. Belevenissen, die balanceren tussen schoonheid, kwetsbaarheid, intimiteit en troost.
Dit jaar zijn de Cowboys uitgenodigd opnieuw een werk te maken: dit keer komen we nog wat dichterbij met een unieke performance die gedurende alle 11 dagen van Festival Boulevard te zien is in ene van de Black Boxes. Het is de Cowboys op het lijf geschreven, dus die uitdaging pakken we graag op. 

Als onderdeel van de Block Box, bouwt United Cowboys een geheel transparante installatie; aan de koppen afgebakend door 2 grote ruiten, ertussenin een zelfademende massa, die doet denken aan een long; de ruimte ademt, de dansers bewegen zich binnen deze constructie. Soms als luiaards, zichzelf verzorgend en loom kijkend, dan weer actief en onderzoekend, expressief en brutaal. Tussen deze extremen ontwikkelt zich een wereld, zelfregulerend, en voor de toeschouwer tot in detail te observeren en absorberen:

IN CASE laat het voortdurende proces zien van “te zijn”; Dansers, lijven, motion, in een beperkte, afgesloten ruimte. 
Dat is niet eng of erg, dat is een zichzelf regulerende wereld, een biosfeer, met manoeuvres op de vierkante cm, met het aftasten van de ruimte en van elkaar, met de stiltes, de adem, met lichaamswarmte en zweet. Condens tegen de wanden die het zicht vertroebelt en het vegen en tekenen in deze natuurlijke waas, geven het proces een wending die een prachtig midden houdt tussen klassieke schoonheid en primair, animaal handelen.

Het publiek is welkom om dit proces te aanschouwen en te volgen; zij kan blijven, zij kan weggaan om later weer terug te komen. De performers blijven, zo veel is zeker; IN CASE, een doorgaand proces, dat zowel groei, bloei als verval van de mens in alle volheid tentoonstelt, vanuit de beeldende en fysieke kracht die u gewend bent van de Cowboys.

Concept, regie en vormgeving: Maarten van der Put
Choreografie intermediair/ soundscapes: Pauline Roelants
Gecreërd met- en uitgevoerd door: Conor Doherty (IR) en Florencia Martina (CHI),
Eulalià Bergadà (ES), Eleni Ploumi (GR)
Techniek en uitvoering installatie: Dick Huetink (i.s.m. De Markies – Nijmegen)
Foto’s: Maarten van der Put

MORE ABOUT UNITED COWBOYS
CONCEPT FOR NEW DEVELOPMENT

 

festival.jpg